Programmet 2018

AviFaunas program för 2018 finns nu på hemsidan.

 

AviFauna fortsätter att utforska världens natur. Det blir vårt trettiofjärde år där vi blandar långväga destinationer som t ex Australien, Iran, Senegal, Argentina och Mongoliet, till resor inom Sverige. Du kan välja på resor med mycket fågel till resor med stort kulturinslag. Vi reser med små bekväma grupper och inkluderar det mesta i priset. För de som rest ofta med oss, och ni är många, finns det nio helt nya resmål i programmet. Alla programtexter är inte klara just nu, men det går alltid att göra en intresseanmälan till dessa resor. 

 

Varmt välkomna på våra välarrangerade resor

 

Här finns programmet för årets resor och resorna 2018 

Hitta din resa
 
Nyheter från AviFauna
 
2017-03-28
Fotoresa till Varanger 2018

Det är dags för en ny fotoresa till Varanger i nordligaste Norge. Det är några år sedan vi arrangerade vår första resa dit. Med mycket lyckat resultat därtill. Vi reser med liten grupp till Båtsfjord och Pasvikdalen 8–12 mars, lagom när ljuset tar över och praktejdrarnas och alförrädarnas hannar har anlagt sin läckra häckningsdräkter. Mikael Arinder leder resan.

2017-03-23
350 000 £ till fågelskydd

Från förra årets "Birdfair" donerades imponerande 350 000 £ till BirdLife International för arbete med hotade fågelområden (IBA) i Afrika, bl.a. på Madagaskar där de flesta skogarna nu är nerhuggna (se bild ovan). Vad har det med AviFauna att göra? Jo, en del av dessa pengar kom från vår fågelskyddsfond, som i sin tur byggs upp av att varje AviFauna-resenär bidrar med en "avgift" om 150 kr/vecka. Tack ska ni ha! Läs nyheten på BirdLife Internationals webbsida.

2017-03-20
Birds of the Middle East på arabiska

I januari presenterade vi med stolthet den första utgåvan av Birds of Bolivia, vars publikation AviFauna bidragit till med ekonomiska medel. Nu har ett annat betydelsefullt bokprojekt lanserats med hjälp av pengar från vår fågelskyddsfond — den uppdaterade versionen av den klassiska Birds of the Middle East på arabiska. Inom kort kommer den också att komma som app. Läs mer på OSME:s webbsida.

2017-03-09
Fotoresa till Ungern 2018

AviFauna fotoresa till Ungern förra året var en riktig succé. Vem vill inte fotografera läckra fåglar och samtidigt bo bra och äta gott under några dagar. Reseledaren Anders Blomdahl har lagt ut en film på Youtube från resan 2016. Känner du dig osäker inför resmålet känns det garanterat bättre efter att du sett filmen.

Här är filmen från resan 2016

Här kan du läsa mera om resan 

2017-03-02
Stå inte med urladdad telefon på resan!

Nu har AviFauna tagit fram användbara profilprodukter som du kan ha med på din resa. Till exempel en högkapacitetsladdare för alla dina elektroniska prylar, solhatt, bagagerem med TSA-lås och reseväckarklocka för dig som är sömnig på morgnarna. Köp dem till självkostnadspris hos Naturbokhandeln här.

2017-02-28
Vi välkomnar Josefine Brantmark till AviFauna

Från och med den 1 mars arbetar Josefine Brantmark för AviFauna som resebokare. Hon skall ta över det arbete som reseledarna tidigare gjort med att boka upp guider och landarrangemang på resmålen. Hon kommer också hjälpa oss med bokningar för de utländska naturälskare som vi tar in till Sverige från framför allt Storbritannien med början i år. Josefine har ett genuint och brett naturintresse med kärlek för både inhemsk som utländsk flora och fauna. Hon har varit ideellt engagerad i både lokala och regionala naturföreningar och har lång erfarenhet från resebranschen hos bland annat vår samarbetspartner Sydamerikaexperten. Josefine kommer att arbeta från Halmstad där hon bor och vi hälsar henne varmt välkommen!

2017-02-26
AviFauna skyddar svarttärnor och saxnäbbar

I slutet av 2016 bidrog AviFaunas fågelskyddsfond med 2 000 £ till ett projekt för att skapa bättre förutsättningar för våtmarksfåglar i Lake Nokoué, en stor lagun strax innanför Benins Atlantkust. Läs mer här

2017-02-22
Se våra reseledare Gigi Sahlstrand och Pav Johnson på TV!

Den21 februari visades det första avsnittet av SVT:s satsning "Det stora fågeläventyret" där Gigi medverkar som domare och Pav som fågelexpert till Bathina Philipson. Se det första avsnittet på SVT Play här.

2017-01-18
AviFauna presenterar stolt: Birds of Bolivia

Under produktionen av Birds of Bolivia har AviFauna varit en viktig ekonomisk aktör. I två omgångar har det sammanlagda bidraget om 10 000 $ möjliggjort färdigställande av planscher och tryckning av den första (engelska) upplagan. Vi vill gärna framhålla att dessa pengar kommer från AviFaunas fågelskyddsfond, som byggs upp genom den ”avgift” (150 kr/vecka) som varje AviFauna-resenär erlägger. Alla våra resenärer tackas härmed å det varmaste!

Läs mera här

2016-12-31
Hörselskådning

I senaste numret av RoadRunner (Club 300s medlemstidning) slår AviFaunas Teets Sirotkin ett slag för hörselskådning. Skåda med mikrofon och hörlurar!

Läs artikeln här

I blickfånget
 
2017-04-26
Iran 2017

Under perioden 20 april – 2 maj reser Magnus Ullman med en AviFaunagrupp till Iran. Resan tar oss till en mängd spännande miljöer, bland annat öken, halvöken och stäpp i landets inre, liksom de nederbördsrika områdena omedelbart söder om Kaspiska havet.
Senaste nytt: 26 april. Mycket tättingar idag!

2017-02-17
Reserapporter för resorna 2016

Nu är samtliga reserapporter för 2016 års resor författade och utskickade till alla deltagarna. Det blev över trettio rapporter från våra olika resor.

2016-08-08
Ny kortrapport

Från och med 2016 så lägger vi ut kortrapporter enbart från Foto-resorna. De gamla kortrapporterna ligger kvar men endast Foto-resorna läggs ut framöver.

Här är bilder från Foto-resan till Ungern i juni 2016

2016-07-26
Dhofar, Oman

AviFaunas Erik Hirschfeld är och skådar i Dhofarregionen i södra Oman. Vem kunde tro att södra Oman är så grönt på sommaren. Därtill har vi ju en resa dit nästa sommar. 

Kolla på Eriks bilder här

Läs om resan 2017 här 

Platser kvar just nu!
 
2017-02-27
Gröna Oman på sommaren

AviFauna har besökt Oman många gånger under åren men nu gör vi vår första sommarresa dit.  Ta chansen att uppleva en mycket exotisk del av Arabien med Magnus Ullman som vägledare. Det här är när Dhofarprovinsen är som grönast, vattendragen som mest välfyllda, häckfåglarna mest aktiva och temperaturerna som behagligast.

Läs mera här

2017-02-26
Sulawesi och Halmahera i sommar

I sommar reser AviFauna till Indonesiens unika övärld. Vi besöker de endemrika öarna Sulawesi och Halmahera,  områden som Alfred Russel Wallace, samtida med Darwin, seglade i under mitten på 1800-talet. Det finns även möjlighet att förlänga resan med extradagar på Flores och Komodo. Komodovaranen, ni vet. En fantastisk resa med Göran Pettersson som reseledare.

Läs mera här

© AviFauna / Sveriges Ornitologiska Förening 2011-.

    Ansvarig för innehåll: Göran Pettersson, AviFauna. 
    AviFauna har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.

    Webbplatsen använder cookies. Läs mer om cookies.
    SiteDirect admin