Resor 2018

Nu är hela programmet för resorna 2018 färdigsytt. Vi har kompletterat med några resor. Sporrade av det Stora fågeläventyret gör vi en Guldkantsresa till Peru i april. Vem vill inte se kondor och Andean Cock-of-the-rock (se bilden ovan)! Årets fina botanikresa till Monte Gargano upprepas i april med många blommande flugblomster och årets lyckade fotoresan till Extremadura går på nytt i maj månad. Här ges möjlighet till förstklassig gömslefotografering.
Hitta din resa
 
Nyheter från AviFauna
 
2017-08-11
Rapport om Hinde's Babbler

För två år sedan sponsrade AviFaunas fågelskyddsfond ett kenyanskt projekt som syftade till att sprida kunskap om den för landet endemiska Hinde's Babbler och dess behov för att fortleva. Nu kan vi lämna en liten uppdatering om hur det har gått.

2017-08-11
AviFauna stöder våtmarksinventering på Madagaskar

AviFaunas fågelskyddsfond kommer att sponsra en tvåveckors-expedition till Ambonara Wetlands på västra Madagaskar i oktober–november 2017.

2017-05-09
Flygbiljetter

AviFauna säljer resorna utan flyg. Anledningen till det är att vi inte kan sälja lika billiga biljetter som du själv kan hitta på nätet. Däremot kan vi, och hjälper gärna till med på uppdrag av våra resenärer, ordna flygbiljett till resan.

2017-05-08
Börja skåda fågel på nytt

AviFaunas reseledare är inte bara ute och reser. Några av dem hinner också skriva böcker. Nu har Gigi Sahlstrand, tillsammans med författarkollegan Eva Stenvång Lindqvist, gett ut en ny version av Börja skåda fågel. Det har hänt mycket inom skådningen sedan första upplagan kom ut för sju år sedan.

Boken beställer du bäst hos Naturbokhandeln, då gynnar du fågelskyddet! 

2017-05-08
Ny bok från Magnus Ullman

Magnus Ullman fortsätter att förse oss med förnämliga fågellokalsguider. Turen har nu kommit till Svealands bästa fågellokaler.

Boken beställer du bäst hos Naturbokhandeln, då gynnar du fågelskyddet! 

2017-03-28
Fotoresa till Varanger 2018

Det är dags för en ny fotoresa till Varanger i nordligaste Norge. Det är några år sedan vi arrangerade vår första resa dit. Med mycket lyckat resultat därtill. Vi reser med liten grupp till Båtsfjord och Pasvikdalen 8–12 mars, lagom när ljuset tar över och praktejdrarnas och alförrädarnas hannar har anlagt sin läckra häckningsdräkter. Mikael Arinder leder resan.

2017-03-23
350 000 £ till fågelskydd

Från förra årets "Birdfair" donerades imponerande 350 000 £ till BirdLife International för arbete med hotade fågelområden (IBA) i Afrika, bl.a. på Madagaskar där de flesta skogarna nu är nerhuggna (se bild ovan). Vad har det med AviFauna att göra? Jo, en del av dessa pengar kom från vår fågelskyddsfond, som i sin tur byggs upp av att varje AviFauna-resenär bidrar med en "avgift" om 150 kr/vecka. Tack ska ni ha! Läs nyheten på BirdLife Internationals webbsida.

2017-03-20
Birds of the Middle East på arabiska

I januari presenterade vi med stolthet den första utgåvan av Birds of Bolivia, vars publikation AviFauna bidragit till med ekonomiska medel. Nu har ett annat betydelsefullt bokprojekt lanserats med hjälp av pengar från vår fågelskyddsfond — den uppdaterade versionen av den klassiska Birds of the Middle East på arabiska. Inom kort kommer den också att komma som app. Läs mer på OSME:s webbsida.

2017-03-09
Fotoresa till Ungern 2018

AviFauna fotoresa till Ungern förra året var en riktig succé. Vem vill inte fotografera läckra fåglar och samtidigt bo bra och äta gott under några dagar. Reseledaren Anders Blomdahl har lagt ut en film på Youtube från resan 2016. Känner du dig osäker inför resmålet känns det garanterat bättre efter att du sett filmen.

Här är filmen från resan 2016

Här kan du läsa mera om resan 

2017-03-02
Stå inte med urladdad telefon på resan!

Nu har AviFauna tagit fram användbara profilprodukter som du kan ha med på din resa. Till exempel en högkapacitetsladdare för alla dina elektroniska prylar, solhatt, bagagerem med TSA-lås och reseväckarklocka för dig som är sömnig på morgnarna. Köp dem till självkostnadspris hos Naturbokhandeln här.

I blickfånget
 
2017-08-21
Sulawesi, Halmahera & Flores 2017

Under perioden 30 juli – 22 augusti reser Göran Pettersson med en AviFaunagrupp till Sulawesi, Halmahera och Flores i den indonesiska ö-världen. Man kommer att resa och skåda i ett av de mest endemrika områdena på jorden. Det här ska blir riktigt spännande!
Senaste nytt: 21 augusti. Besök hos varanbjässarna på Komodo.

2017-08-07
Vadehavet 2017

Under perioden 29 juli – 6 augusti reser Ola Bondesson med en AviFaunagrupp till Vadehavet i. Här kommer man att fross i mängder med vadare, arktiska fåglar i läckra sommardräkter. Att besöka ö-landskapet i Vadehavet är också en upplevelse utöver det vanliga.
Senaste nytt: 6 augusti. Hemresa.

2017-07-27
Dhofar, Oman 2017

Under perioden 20–29 juli reser Magnus Ullman med en AviFaunagrupp till Dhofarregionen i södra Oman. Södra Oman på sommaren liknar ingen vinterresa. Nu råder monsunperioden och skådningen sker i skir grönska. Men fåglarna då? Jo då, de finns här nu också! Resan blir AviFaunas sjuttonde resa till Oman och den tjugonionde till Arabiska halvön.
Senaste nytt: 27 juli. Besök hos barberaren.

2017-05-12
Nya reserapporter 2017

Reserapporterna för de inledande resorna 2017 finns på hemsidan sedan en tid tillbaka. Flera rapporter är på gång den närmaste tiden.

Här finns de senaste reserapporterna 

Platser kvar just nu!
 
2017-05-15
Marocko med Gigi

Sedan 1988 har AviFauna besökt Marocko, ett resmål som det tål att nötas på. Årets resa blir den 24:e i ordningen. Tillsammans med Gigi Sahlstrand reser vi en vecka till de norra delarna av landet där vi möter ett högst varierat landskap. Dessutom besök i några världsarv.

Läs mera om resan här

2017-05-15
Atlantens pärla!

Dags för Madeira igen. Denna gröna ö ute i Atlanten. Artlistan är inte så lång, men väl så exklusiv! Lägg därtill bra chanser på valar och delfiner tilsammans med god mat så har du den perfekta resan. HG Karlsson leder resan.

Läs mera om resan här 

© AviFauna / Sveriges Ornitologiska Förening 2011-.

    Ansvarig för innehåll: Göran Pettersson, AviFauna. 
    AviFauna har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet.

    Webbplatsen använder cookies. Läs mer om cookies.
    SiteDirect admin